Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik:13.4 – 17.4.2015


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, črni kruh(G), suha salama
– dop. malica: hruška, prepečenec(G), čaj
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), dušena govedina, špinača(L), pire krompir(L), solata, N
– pop. malica: mleko(L), piškoti(G,O), sadje
– večerja: špageti s tunino omako(G,J,R), parmezan(L), solata, čaj

Torek
– zajtrk: bela kava(L,O), pol beli kruh(G), margarina(L) in marmelada
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G)
– kosilo: juha z lečo, puran z gobicami(G,L,Z), ajdova kaša, solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)
– večerja: namazi(L,Z), kruh(G), čaj

Sreda
– zajtrk: kakav(L,O), jajčni namaz(J), rženi kruh(G,S)
– dop. malica: sadje, rženi kruh(G,S) z marmelado, čaj
– kosilo: grahova juha, mesna rižota(Z), solata, riban sir(L), sadje, N
– pop. malica: sadje, kruh(G,S), čaj
– večerja: mlečni močnik(L)

Četrtek
– zajtrk: čaj, popečen toast s sirom(G,L)
– dop. malica: sladoled(L,O), sadje
– kosilo: boranja s telečjim mesom(Z), krompir v kosih, solata, sadje, N
– pop. malica: sadni in navadni jogurt(L), crispy(G,S,O,SE)
– večerja: jajčna omleta s šunko(J,L), kruh(G), kumarice, čaj

Petek
– zajtrk: mleko(L), čokoladni in koruzni kosmiči(G,S,SE,O)
– dop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– kosilo: fižolova juha, skutini štruklji(G,L), kompot
– popotnica:

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, črni kruh(G), suha salama
– dop. malica: hruška, prepečenec(G), čaj
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), dušena govedina, špinača(L), pire krompir(L), solata, N
– pop. malica: mleko(L), piškoti(G,O), sadje

Torek
– zajtrk: bela kava(L,O), pol beli kruh(G), margarina(L) in marmelada
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G)
– kosilo: juha z lečo, puran z gobicami(G,L,Z), ajdova kaša, solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)

Sreda
– zajtrk: kakav(L,O), jajčni namaz(J), rženi kruh(G,S)
– dop. malica: sadje, rženi kruh(G,S) z marmelado, čaj
– kosilo: grahova juha, mesna rižota(Z), solata, riban sir(L), sadje, N
– pop. malica: sadje, kruh(G,S), čaj

Četrtek
– zajtrk: čaj, popečen toast s sirom(G,L)
– dop. malica: sladoled(L,O), sadje
– kosilo: boranja s telečjim mesom(Z), krompir v kosih, solata, sadje, N
– pop. malica: sadni in navadni jogurt(L), crispy(G,S,O,SE)

Petek
– zajtrk: mleko(L), čokoladni in koruzni kosmiči(G,S,SE,O)
– dop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– kosilo: fižolova juha, skutini štruklji(G,L), kompot
– popotnica:

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost