Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik; 9.3. – 13.3.2015


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

 

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, sir(L), ajvar, črni kruh(G)
– dop. malica: sadje, piškoti(G,L,J), čaj
– kosilo: goveja juha z vlivanci(G,J,L,Z), dušena govedina, špinača(L), pire krompir(L), sadni jogurt(L), N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)
– večerja: čevapčiči, priloga, kruh(G), čaj

Torek
– zajtrk: čaj, čokoladni namaz(L,O), pol beli kruh(G)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: paradižnikova juha, nabodala, džuveč riž(Z), solata, N
– pop. malica: suho sadje, čaj
– večerja: namazi(L,Z), pol beli kruh(G), čaj

Sreda
– zajtrk: kakav(L,O), žemlja(G), jabolko
– dop. malica: sadje, rženi kruh(G,S), čaj
– kosilo: pasulj z mesom(G,Z), pecivo(G,J,L), N
– pop. malica: sadje, crispy(G,SE,O)
– večerja: špageti s paradižnikovo omako(G,J,L), parmezan(L), rdeča pesa, čaj

Četrtek
– zajtrk: čaj, suha salama, sir, koruzni kruh(G,L,S)
– dop. malica: lomljena čokolada(L,O), jabolko, čaj, SŠSZ
– kosilo: cvetačna juha(G,L), lazanja (mesna in zelenjavna)(G,J,L,Z),solata, N
– pop. malica: sadni in navadni jogurt(L), prepečenec(G)
– večerja: mlečni gres s čokoladnim posipom(L,O)

Petek
– zajtrk: mleko(L), maslo(L), marmelada, polnozrnati kruh(G,O,S,SE)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: oslič po dunajsko(R,G,J,L), maslen krompir(L), tatarska omaka(J,L), sadje, N
– popotnica

 

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, sir(L), ajvar, črni kruh(G)
– dop. malica: sadje, piškoti(G,L,J), čaj
– kosilo: goveja juha z vlivanci(G,J,L,Z), dušena govedina, špinača(L), pire krompir(L), sadni jogurt(L), N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)

Torek
– zajtrk: čaj, čokoladni namaz(L,O), pol beli kruh(G)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: paradižnikova juha, nabodala, džuveč riž(Z), solata, N
– pop. malica: suho sadje, čaj

Sreda
– zajtrk: kakav(L,O), žemlja(G), jabolko
– dop. malica: sadje, rženi kruh(G,S), čaj
– kosilo: pasulj z mesom(G,Z), pecivo(G,J,L), N
– pop. malica: sadje, crispy(G,SE,O)

Četrtek
– zajtrk: čaj, suha salama, sir, koruzni kruh(G,L,S)
– dop. malica: lomljena čokolada(L,O), jabolko, čaj, SŠSZ
– kosilo: cvetačna juha(G,L), lazanja (mesna in zelenjavna)(G,J,L,Z),solata, N
– pop. malica: sadni in navadni jogurt(L), prepečenec(G)

Petek
– zajtrk: mleko(L), maslo(L), marmelada, polnozrnati kruh(G,O,S,SE)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: oslič po dunajsko(R,G,J,L), maslen krompir(L), tatarska omaka(J,L), sadje, N
– popotnica

 

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost