Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Največja Lions sladica – sladka pomoč slepim in slabovidnim otrokom


Največja Lions sladica je že za nami. Če želite zvedeti koliko so zbrali, kako smo se imeli,kliknite tu.

delavnice ob sladici

S ponosom napovedujemo tradicionalni, že 5. dobrodelni dogodek, kjer s pomočjo sladkega kosa rolade Gorenjka zbiramo sredstva za pomoč slepim in slabovidnim otrokom in mladostnikom. Najdaljša slovenska rolada Gorenjka se bo spekla na pobudo organizacije Lions klub Forum Ljubljana, ki svoje poslanstvo uspešno opravlja s pomočjo zvestih partnerjev. Zavod za slepo in slabovidno mladino pa je vsako leto hvaležni prejemnik zbranih, doniranih sredstev, ki so vedno namenjena otrokom, bodisi prepotrebni opremi v zavodu ali pri izbranih osebah doma.

 

http://www.si21.com/?action=news&nid=82233

https://www.dnevnik.si/kulinarika/kulinaricne/v-soboto-znova-humanitarni-naskok-na-rekord-z-najvecjo-rulado-na-svetu#

http://www.cosmopolitan.si/aktualno/na-150-metrsko-rolado-v-ljubljano/

http://www.instore.si/newsarticle/newsarticle/Najvecja-Lions-sladica-iz-Gorenjke

http://www.napovednik.com/dogodek292292_najvecja_lions_sladica

http://www.pavza.com/najvecja-lions-sladica-d115363

http://www.preberi.si/content/view/8908842-V-soboto-znova-humanitarni-naskok-na-rekord-z-najvecjo-rolado-na-svetu.html

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-1-del/ava2.174275962/

Letos je na vrsti projekt ‘Čutim like’ oziroma izgradnja in oprema lončarske delavnice. Slepi in slabovidni imajo izjemen občutek za ustvarjalnost in so zelo kreativni ter spretni pri oblikovanju likov in skulptur iz gline. Pravi umetniki. A da je glineni izdelek končan tako kot treba, ga je največkrat treba oblikovati s pomočjo lončarskega vretena, ga potem speči, sušiti, nazadnje pobarvati in okrasiti. Glina, lončarsko vreteno, dobra glinena peč, primerne barve, vse to so nujni sestavni elementi lončarsko glinene delavnice. Z opremo takšne sobe in investiranjem v izobraževanje (delavnice bodo vodili izkušeni, usposobljeni vzgojitelji) bomo slepim in slabovidnim v Zavodu omogočili ustrezne pogoje za kreativno preživljanje prostega časa. Otroci bodo tako v svojih malih rokah, vsaj za trenutek, ponovno občutili svetlobo.

S simbolično donacijo je kos rolade Gorenjka, skupaj s stekleničko Cockte, lepa humanitarna poteza z dobrim namenom. Več paketov bo razdeljenih, več možnosti za profesionalno opremo lončarske delavnice bo na voljo. V tej dobrodelni akciji že vsa leta sodelujeta podjetje Žito in Droga Kolinska (del skupine Atlantic Grupa), ki poskrbita za sladke pakete. 12 slaščičarjev Žita Gorenjke najdaljšo slovensko rolado Gorenjka peče in pripravlja kar polna dva dni. Lanska rolada je bila dolga 150 metrov in težka okoli 250 kilogramov, letos pa ji bomo dodali še kak meter in kilogram, saj se potegujemo tudi za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Sestavine so že pripravljene: najmanj 50 kilogramov moke, 60 kg sladkorja, 12 kilogramov jajc v prahu in 2 kilograma pecilnega praška. Za pripravo slastnega kremnega nadeva pa 35 kilogramov rastlinske maščobe, 20 kg čokolade v prahu, 2 kilograma kakava v prahu in 8 kilogramov sladkorja.

Pridite, se posladkajte in podprite dober namen. Tako kot tudi ostali partnerji: Mestna občina Ljubljana, ki vsako leto daje na razpolago vso potrebno infrastrukturo za izvedbo dogodka, Radio 1, Schwarz print, iProm, PM, poslovni mediji …

Več nas je, večja je pomoč in srečnejši so obrazi slepih in slabovidnih otrok.

Se vidimo v soboto, 17. maja dopoldan na Stritarjevi ulici (med Tromostovjem in Magistratom) v centru Ljubljane.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost