Jedilnik 19. 2. – 23. 2. 2018

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečna prosena kaša s slivami (L)
  • malica: kruh (G), sirni namaz (L), čaj
  • kosilo: juha (G), testenine po bolonjsko (G), rdeča pesa

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L)
  • malica: banana, sadna skuta (L)
  • kosilo: juha, korenčkov pire krompir (L), hrenovka, špinača (G,L), sadje

SREDA

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: polnozrnati kruh (G), sir (L), korenček
  • kosilo: enolončnica, marmorni kolač (G,L,J), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: “kruh nadrobi” (G), bela kava (L)
  • malica: kruh (G), mlečni namaz (L), čaj
  • kosilo: juha, musaka (J,L), solata

PETEK

  • zajtrk: mlečni riž (G), cimetov posip
  • malica: piškoti (G,L,J), jabolčna čežana
  • kosilo: sojin polpet (S), riž, grahova omaka, solata, jogurt (L)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.