Jedilnik 15. do 19. 10. 2018

PONEDELJEK

  • zajtrk: mleko (L), polenta
  • malica: kruh (G), marmelada, čaj, sadje
  • kosilo: juha, sirovi tortelini (G,L), bučna omaka, zeljnata solata s fižolom
  • malica: navadni jogurt (L), piškoti (G)
  • večerja: pica (G,L), čaj

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), ribji namaz (R), korenček, čaj
  • malica: makovka (G,L), bela kava (G,L), sadje
  • kosilo: goveja juha, mesna lazanja (G,L,J), kumarična solata
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje, čaj
  • večerja: ajdove palačinke (J,L), kompot

SREDA

  • zajtrk: črni kruh (G), zelenjavno-mlečni namaz (L), paradižnik, čaj
  • malica: sadna skuta (L), grisini (G), sadje, čaj
  • kosilo: ričet z mesom (G), jabolčni zavitek (G)
  • malica: sadni jogurt (L), sadje
  • večerja: sendvič (G,L), korenčkova solata

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), čaj
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • kosilo: juha, krompirjevi ocvrtki (G), goveji zrezek v naravni omaki, mešana solata
  • malica: grisini (G), sadje
  • večerja: porova juha z zlatimi kroglicami (G), kruhov narastek (G,L,J)

PETEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: koruzni kruh (G), topljeni sirček (L), paprika, čaj
  • kosilo: losos v smetanovi omaki (R), dušen riž, zelena solata s koruzo

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L)
  • malica: kruh (G), marmelada, čaj, sadje
  • kosilo: juha, sirovi tortelini (G,L), bučna omaka, zeljnata solata s fižolom

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), ribji namaz (R), korenček, čaj
  • malica: makovka (G,L), bela kava (G,L), sadje
  • kosilo: goveja juha, mesna lazanja (G,L,J), kumarična solata

SREDA

  • zajtrk: ovseni kosmiči z rozinami (G,L)
  • malica: sadna skuta (L), grisini (G), sadje, čaj
  • kosilo: ričet z mesom (G), jabolčni zavitek (G)

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), čaj
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • kosilo: juha, krompirjevi ocvrtki (G), goveji zrezek v naravni omaki, mešana solata

PETEK

  • zajtrk: mleko (L), polenta
  • malica: koruzni kruh (G), topljeni sirček (L), paprika, čaj
  • kosilo: losos v smetanovi omaki (R), dušen riž, zelena solata s koruzo

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.